Bygga styrka i teamet

Konferensen är det moderna sättet att svetsa ihop gruppen. Oavsett om det handlar om konflikter som behöver lösas eller nya kollegor som behöver introduceras och lära kännas så är konferensen det perfekta tillfället att utföra dessa uppgifter. Teambuilding får allt viktigare innebörd, då man börjar inse hur viktigt det är med gott samarbete när man jobbar mot gemensamma mål.

Organisering och planering

Att planera en konferens kräver framförhållning och kommunikation. Nu för tiden finns det massor att hitta på tillsammans med sitt arbetsteam, möjligheterna är oändliga. En god idé är att höra med teamet vad de skulle uppskatta mest. Syftet med konferensen är att nå ut till gruppen och kommunicera ut information från företagets ledning, samt att ha en trevlig tid tillsammans och lära känna varandra på ett djupare plan.

Välja aktivitet

Att välja aktivitet hänger mest på gruppens intressen och behov, man kan tillsammans komma fram till vad som passar bäst. Vissa uppskattar fysisk aktivitet, andra mer psykiska utmaningar. Strategiska spel och roliga övningar svetsar samman gruppen och ger en chans att öva samarbete genom lek, vilket hjälper arbetarna att lära mer om varandra utan vardagens stress och press i samband med arbetet de utför. Satsa på en avslappnad plats som tillåter teamet att umgås och ha roligt tillsammans, en plats som inte är alltför seriös och påminner om ett långtråkigt möte.

Se till att vara ute i god tid när du planerar en konferens, för att säkerställa att allt du kan tänkas behöva finns i lokalen samt att du pekar ut vilka problem som behöver tas upp och hur dessa ska tas upp med gruppen. Måla upp en budget för tillställningen, hur mycket som kan läggas ut för aktiviteten, samt om det finns möjlighet för övernattning under konferensen. Se även till att hålla energin uppe i teamet, med pauser för fika och kaffe, samt en trevlig middag som avslut på konferensen.