Konferens och organisation av den

Att organisera en konferens kan visa sig vara frustrerande och krävande.

Var ska man egentligen börja? Vad kommer gruppen uppskatta och vad kommer löna sig bäst i längden för gruppens samarbete?

Växande marknad

Konferensens popularitet växer för varje år och de olika aktiviteterna för konferens och teambuilding blir allt fler. Ett tag sedan var konferensen ett långtråkigt möte med information från företagets ledning. Idag är konferensen en rolig aktivitet tillsammans med arbetskollegorna, där man får chansen att slappna av och arbeta på de personliga relationerna i teamet. Aktiviteterna kan vara fysiska eller strategiska, beroende på vad som bäst passar ditt team.

Mängd olika aktiviteter

Det finns massor med roliga saker att hitta på med sitt team. Börja med att sätta upp en budget på hur mycket konferensen kan kosta. En konferens kan hållas under en arbetsdag eller flera dagar med övernattning. Om fokus ligger på teambuilding är det en bra idé att involvera roliga lekar och övningar i konferensen. Utmana ditt team på strategiska spel där de får möjligheten att sammarbeta i en rolig lek, och även lära känna varandra på en annan nivå.

Energin på topp

Det är viktigt att planera i förväg hur konferensen ska gå till och vad budgeten tillåter. Viktigt är att hålla humöret i gruppen uppe, med förfriskningar och möjligtvis en måltid tillsammans. Tillgång till kaffe uppskattas högt och även korta pauser där det bjuds på lättare fika.

Att inte sitta stilla för länge är också viktigt. En konferens blir lätt långtråkig om det blir alldeles för stillasittande.

Be om hjälp

Utöver gruppens åsikter om en passande konferensaktivitet finns det även möjlighet att ta till hjälp externt för att organisera en konferens. Handlar det om en stor grupp så kan det vara en god idé att höra med en planerare hur detta enklast går till.