Konferensen – ett sätt att sammanföra

Att sammanföra sitt team på en konferens är ett utmärkt sätt att kommunicera med sin grupp och motivera till ett bättre samarbete.

Ett team som har roligt tillsammans arbetar även bättre tillsammans, och gott samarbete mot gemensamma mål i arbetet är A och O för ett team. Varje teamledare och chef bör prioritera samhörigheten i sin grupp för ett effektivt arbete.

En konferens med ett unikt koncept och roligt tema är högt uppskattat bland arbetare då det är en chans att slappna av och ha kul med sina medarbetare, samt lära känna varandra på en personlig nivå.

Att planera en konferens är inte alltid det enklaste, men är man ute i god tid är det inte alls svårt att få till den perfekta konferensen.

Se till att boka konferenslokalen och aktiviteten i god tid för att kunna förbereda teamet för vad som ska ske, samt förbereda lokalen med den utrustning som krävs för konferensen.

En annorlunda och spännande aktivitet är högt uppskattat, samt en trevlig middag tillsammans som avslut. Se till att höra med teamet vad som ligger högt på intresselistan och kom tillsammans fram till vilken aktivitet som passar bäst.

En konferens bör vara informativ men även rolig för arbetarna. Långtråkiga föreläsningar leder till uttråkade lyssnare med lågt fokus på vad som kommuniceras.

Teambuildingaktiviteter bör ha högt tempo och utmana teamet att samarbeta i en lek för att lära känna varandra men även hitta sätt att förbättra verkligheten på jobbet. Strategiska spel som sätter fart på adrenalinet är ett roligt sätt att sätta teamet i lek och stärka samhörigheten.

Fokusera på problemområden som finns i gruppen. Med olika personligheter dyker det ofta upp problematik i samarbetet, konferens med teambuilding är rätt tillfälle att tackla dessa problem. I en lekfull miljö försvinner arbetets stress och press. Teamet kan i lugn och ro komma överens om hur de kan förbättras för att nå sina gemensamma mål.