Organisera mera

Att organisera ett teambuilding event är inte alltid det enklaste, speciellt om teamet i fråga är stort.

Det finns mängder med olika aktiviteter att välja mellan och möjligheterna är många. En bra start är att kommunicera med teamet om vad de skulle uppskatta, samt vilka problemområden som behöver tacklas under konferensen.

För att arbeta smidigt tillsammans mot ett gemensamt mål krävs ömsesidig förståelse. Dagligt samarbete kan framkalla kommunikationsproblem mellan kollegorna i teamet, vilket orsakar obalans i arbetet. Ett starkt team med goda relationer gynnar företaget på alla sätt och skapar en trygg arbetsplats för alla.

Att planera en konferens som är skräddarsydd för ditt team behöver inte vara svårt. Är man ute i god tid kan man utan tvekan få till en mycket lyckad konferens som gynnar teamets samarbetsförmåga och blir ett gott minne för resten av året.

Övningar och spel som motiverar till samarbete är en bra aktivitet för en konferens med teambuilding som huvudämne. Välj ut en plats med avslappnad miljö där teamet kan umgås i en avslappnad stämning. Spel som kräver strategitänk är en god idé och ger möjlighet till samarbeta i en lek utan vardagens stress och press.

Sammanställ en budget för att få en klarare bild av hur mycket som kan läggas ut på konferensen och hur lång den kan tänkas vara. Planera upp dagen med rikligt med pauser och förfriskningar för att undvika långtråkighet. Se även till att ha klart för vad som behöver kommuniceras ut till teamet under dagen, och hur detta ska framföras på bästa sätt. Att bjuda in en föreläsare som har god förmåga att motivera ett team kan vara en bra idé för att peppa till ett flitigt arbete och peppa till ett mer fokuserat tankesätt.

Huvudsaken är att spendera tid tillsammans utanför arbetsplatsen, och oavsett aktivitet kommer tillställningen bli högt uppskattad.