Teambuilding – värt en satsning

Teambuilding är idag ett välkänt ord i arbetslivet, det ligger högt upp på prioriteringslistan att satsa på personal och samarbete. För detta finns goda anledningar.

Jobbet är en stor del av livet i dagens samhälle, och vi vill gärna att det ska vara en behaglig upplevelse varje dag. Många företag arbetar i team där var och en har sin del att uträtta för att nå det gemensamma målet som fastställs. Dock är detta ibland lättare sagt än gjort.

Varje individ har specifika olikheter, vilket har både för- och nackdelar. Olikheterna gör att vi briljerar i vårt egna arbetsområde och bidrar flitigt till arbetets mål, men utöver det innebär det även att vi arbetar på olika sätt och har olika syn på hur arbetet ska gå till. Under arbetets press är det lätt hänt att olikheterna leder till konflikter och missförstånd mellan arbetskamrater, vilket leder till käppar i hjulet för teamledare och företag när det gemensamma målet ska nås.

Bortsett från målet kan det uppstå problem som leder till stress bland arbetarna och olust att gå till jobbet och göra sitt bästa.

För att skapa ett team där arbetet sker i gott samarbete krävs god kommunikationsförmåga och förståelse, samt gemensamma upplevelser där kollegorna får chansen att lära känna varandra och skapa mer personliga band till varandra.

Ett utmärkt sätt att uppnå ett gott samarbete är en team building konferens där man spenderar en eller två dagar med teamet och får en rolig upplevelse tillsammans med motiverande information. Att organisera en konferens är inte svårt, men det krävs en del planering.

Först och främst skapas en budget, hur mycket pengar kan läggas ut på konferensen? Sedan behöver det bokas en lokal för konferensen i god tid, denna ska vara utrustad med allt som tillställningen kan tänkas behöva. Ett tydligt tema bör sättas på konferensen och kommuniceras ut till gruppen i förväg för att de ska ha en uppfattning om vad som kommer att ske.